HBT + religion = big no no?

Och nu kommer jag att vara så fräck att jag tar mig friheten att göra lite PR för ett annat projekt där RFSL ungdom Stockholm har ett litet finger med i spelet. Vi kommer att  vara behjälpliga med praktiska göromål kring till exempel läger och liknande samt hjälpa till att sprida informationen vidare.

Min uppfattning är i alla fall att det är ett normbrott att som HBT-person vara uttalat troende. Därför kändes det inte helt främmande att pulicera detta här på bloggen.

Puss och kram /Linus


Känner du att du vill prata om livet och "de stora frågorna" men att du inte har hittat rätt forum att göra det i? Är du HBT, inte helt säker eller kanske helt utan etiketter och nyfiken på hur detta kan få plats i en kristen kontext? Regnbågsmässan, Adolf Fredriks församling och RFSL Ungdom Stockholm bjuder in till konfirmationsläsning med HBT-perspektiv!

Vi träffas på tisdagar kl 17-19 i Adolf Fredriks lokaler på Kammakargatan 30 med start 19/1 2010. Hur våra träffar kommer att se ut arbetar vi delvis fram tillsammans när vi ses. Eftersom detta är den allra första gruppen, kan du vara med och skapa något helt nytt! De första träffarna är så kallade provgånger, du förbinder dig inte till att vara med hela terminen, utan är här för att det verkar meningsfullt och intressant.

Inga förkunskaper krävs. Du behöver inte kalla dig själv kristen, troende eller HBT. Du behöver inte heller ha en klar och formulerad åsikt kring det ena eller det andra. Det enda du behöver är ett öppet sinne, lite nyfikenhet, en vilja att dela med dig av dina tankar och ta emot andras och en önskan att utvecklas tillsammans med andra. Du behöver inte heller vara döpt från början. Detta finns det möjlighet till under tiden. Konfirmationsläsningen är avgiftsfri!

Du måste inte heller vara i den klassiska konfirmationsålder, det vill säga 14-16 år. Vi tror att det finns många som av olika anledningar aldrig konfrimerades då. Kanske för att man kände att man inte riktigt passade in. Detta är en möjlighet för alla er - Alla upp till 20 år är välkomna. Vi stänger inte heller dörren om någon över 20 år skulle vara intresserad av att läsa med oss!

Vi börjar alltså 19/1 och har konfirmationsgudstjänst i slutet av maj. Under våren kommer vi eventuellt att ha ett läger eller göra en resa. Men det allra viktigaste resan är kanske ändå den inre, som vi kan göra tillsammans.

Känns det här intressant? Har du frågor eller vill anmäla dig?

Kontakta ansvarig präst; Hillevi Beckman!

[email protected]
08-402 04 83
073-402 45 56

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0